CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL

               Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub formă de aliment pur. Contra sucului său, germenii de răceli, gripe si viroze nu au nici o şansă. Descompune mucozităţile, combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii. Omoară toţi microbii - chiar şi pe cei ai leprei, gonoreei şi cangrenei - în cinci minute fix! După testele de laborator, s-a constatat că un miligram de usturoi are aceeaşi putere ca douăzeci şi cinci de unităţi de penicilină!
Este o plantă atât de puternică încât, atunci când e frecată pe picioarele cuiva, intră rapid în sânge şi poate avea un efect benefic în plămâni. O cataplasmă cu usturoi pusă pe tălpile picioarelor este foarte bună pentru oprirea tusei şi alungarea răcelilor. Se face tocând câţiva căţei de usturoi, amestecându-i cu puţin ulei de măsline şi aplicând mixtura pe tălpi.
Oameni bolnavi de plămâni - ajunşi în pragul morţii - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astmă, emfizem şi bronşite, alergii şi abcese pulmonare) s-au întremat şi au plecat complet vindecaţi, lăudând aceast plantă miraculoasă.

ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE
               În 1948, după ani întregi de cercetări, oamenii de ştiinţă au confirmat, în sfârşit, cu fermitate, "puterea de penicilină" a usturoiului, izolând diversele substanţe din el. Alliina, prima substanţă izolată, avea efect contra germenilor care cauzează intoxicaţia cu salmonella, dizenterie şi contra stafilococilor care provoacă furunculele şi ulceraţiile purulente ale pielii.
La fel de eficientă era şi împotriva streptococilor care cauzează scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelişului inimii (febra reumatică). Allicina, un alt ingredient, înfruntă conjunctivita (infecţia ochilor), putrefacţia (descompunerea mâncării în alimente şi în intestine), febra tifoidă, holera şi TB.C.-ul. De atunci, în usturoi s-au găsit multe alte substanţe importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una din cele mai bogate surse de germaniu şi seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă şi a multor forme de cancer). Ajoena este o substanţă care "diluează" sângele, astfel prevenind cheagurile potenţial periculoase. Când animalele de laborator au fost hrănite cu o singură doză din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu sută la sută, in douăzeci şi patru de ore. De asemenea, ajoena acţionează contra a două tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezentă în canalul extern al urechii, şi o alta care cauzează Candida sivaginita.
Usturoiul are peste o sută de compuşi ai sulfului cunoscuţi. Aceşti compuşi ai sulfului sunt ce-i care-i conferă usturoiului puterea sa de luptă contra bolilor, ajută la reducerea tensiunii şi a nivelului de zahăr din sânge, alungă astma şi bronşita, îmbunătăţesc circulaţia şi funcţiile inimii, previn cancerul şi ajută organismul să se debaraseze de toxinele periculoase.

PREVENIREA ÎNFUNDĂRII ARTERELOR

           Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au arătat că rădăcina cu aromă înţepătoare are "o acţiune protectoare foarte semnificativă" în limitarea efectelor coagulării sângelui gras, conform doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicală britanică “The Lancet”, aparută în 29 decembrie 1973. Medicii au spus ca sângele a zece pacienţi s-a coagulat mai încet când aceştia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fără usturoi. După părerea lor, aceasta însemna că usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grăsime pe pereţii arterelor şi ajuta la prevenirea colmatării acestora. Concret, o sută de grame de unt s-au adăugat la o masă consumată de pacienţii testaţi. Peste trei ore, aceştia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la sută. Când, dupa trei ore, mâncării identice i s-a adăugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns la numai 212,7 miligrame la sută. S-a descoperit că uleiul de usturoi are şi singur acest efect - fie că e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau în usturoiul integral. În plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masă care conţinea unt a rezultat într-un nivel de fibrinogen ajuns la 320,9 miligrame la sută în trei ore. Când în mâncare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrinogen din sânge, trei ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la sută. În ambele cazuri, usturoiul a coborât efectiv nivelurile de colesterol şi fibrinogen sub valorile normale.


COBOARĂ HIPERTENSIUNEA.
           Se spune că sute de medici au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur şi mai de nădejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu ştie exact din ce cauză. Unii doctori cred că usturoiul dilată (deschide) arterele, uşurând presiunea. Alţii citează puterea sa de a înlătura infecţiile de diverse feluri şi, prin urmare, de a reduce tensiunea crescută. Totuşi, e clar că tensiunea scade. Medicii raportează - în cazuri după cazuri – că simptome ca slăbiciunea, ameţelile, pulsaţiile dureroase ale capului, ţiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiraţia scurtă, durerile de şale, amorţelile sau furnicăturile, dispar toate, rapid şi uşor.
De fapt, usturoiul pare să satisfacă toate cerinţele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:
1. Este absolut sigur.
2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a găsit nici o limitare a dozajului.
3. Tensiunea sangvină se reduce treptat - într-o perioadă de timp – fără nici o cădere neaşteptată care ar putea şoca organismul!
4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub îngrijirea medicului.
5. În aproape toate cazurile testate, a alungat slăbiciunile, ameţelile, durerile de cap, ţiuiturile din urechi, durerile de piept.
6. Se pot obţine bune rezultate indiferent de vârstă sau de condiţie.
7. Este uşor de luat, sub formă de tablete fără miros.
Actualmente, tabletele şi capsulele cu usturoi, care se găsesc fără reţetă la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scară largă de către medici pentru reducerea tensiunii şi alungarea simptomelor acesteia.
Hipertensiunea e extrem de  periculoasă fiindcă, în primul rând, simptomele ei nu sunt întotdeauna prezente – mulţi suferinzi nici măcar nu ştiu că o au – şi în al doilea rând, aproape întotdeauna duce la probleme ale  inimii, venelor şi arterelor, sub formă de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar moartea subită, dacă nu e controlată.
Totuşi, un lucru ar trebui sa fie clar - usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decât să coboare tensiunea şi efortul impus inimii, venelor şi arterelor, plus alte simptome neplăcute, care pot reveni când terapia cu usturoi încetează. Oricum, folosirea prelungită a usturoiului a tins, în multe cazuri, să coboare permanent hipertensiunea!

                UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DIABET. Folosirea usturoiului a redus nivelul de zahăr din sângele diabeticilor. Într-un caz, un om cu diabet avansat aflase de la doctori că era într-o situaţie fără speranţă şi a fost trimis să moară acasă, la vârsta de şaizeci de ani. La nouăzeci de ani, încă mai trăia, sănătos-tun. Începuse sa mănânce o combinaţie de usturoi, patrunjel şi creson. Nivelul zahărului din sânge i-a coborât de la 200 si ceva la 110. Şi a continuat să folosească fericit acest remediu, ani de zile. Usturoiul nu vindecă diabetul şi nu trebuie folosit fără permisiunea medicului. Dar poate fi un mod util de a coborî nivelul zahărului şi, astfel, a controla boala. Surprinzător şi interesant, însă, este faptul - consemnat de mai multe ori – că usturoiul poate reduce nivelul zahărului din sânge la diabetici.
Usturoiul – deşi are o acţiune puţin mai înceată - este la fel de eficient ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei în exces din sânge.